28 de març

Xerrada de sexualitat

Sobre què vam parlar?

Quan comença la sexualitat en els infants? Hi ha diferències amb la sexualitat adulta? Què hem de fer davant la descoberta del plaer, del propi cos i dels sentits. Com respondre les preguntes més freqüents que ens fan els infants sense evasives, de forma clara, sincera i correcte.

Com hem d'actuar davant l'exploració sexual individual? I quan es dona amb altres infants? L'hem de permetre? Hem de posar límits? Quins i per què? Aprendre a vetllar sense espantar o reprimir. Com podem acompanyar el desplegament de la sexualitat per prevenir els abusos sexuals.

Els adults com a models. El treball amb les nostres herències culturals, socials i familiars per a poder acompanyar des d’una posició revisada, conscient i d'acord al què desitgem.

Qui va fer la xerrada?

Maria Castellana és antropòloga i mestre d’educació infantil especialitzada en pedagogia activa, educació viva i acompanyament emocional de l’infant 0-7 anys.

Des del 2006 treballa en l’àmbit de l’educació viva, ha co-creat i format part com a coordinadora i acompanyant de diferents projectes d’innovació pedagògica a Barcelona, al Vallès i al Montseny. El 2014 va fundar, juntament amb Vicky Mateu, Pas d’Infant, un equip d’assessorament a l’educació, la criança i l’acompanyament emocional, amb el qual ha impulsat la formació en educació viva Mirades (5ena edició) i des d’on ofereix formació a professionals, centres educatius i famílies. També ha col·laborat com a formadora amb el CAIEV, entre d’altres.

Qui hi va poder assistir?

Aquesta xerrada va ser finançada per l'AFA de l'escola i, per tant, només hi van poder assistir socis.